Pădurea interzisă


Sau pădurea singură…
… despre care e bine să nu vorbesc.
Parcă totuși, să o las așa. Când mă izbește din toate părțile. Știu, e greu să impresioneze pe unii. Poate în niciun fel. Poate uneori golul (cât de mare fusese, numai Dumnezeu știe), lehamitea, mai-mai, că au simțit-o cândva și alții. Când puterile încep să slăbească, așa cum strămoșii s-au ofticat de durere, pentru pământul luat cu japca, când au fost izgoniți din casă în miezul nopții (noaptea ca hoții), prăduindu-i de ceea ce aveau mai scump, cum să o lași așa… N-au mai avut timp nici să îngenuncheze pe pământul lor. Nici atunci când au rămas fără glas, când soarta, mai puternică decât ei, a hotărât altfel. Atunci când i-au desprins de pământ.
Presimțind, au lăsat „una curea de pământ lată de șase zeci metri cu lipsă și spor după cursul hotarului și lungă din Dealul Logreștilor despre Răsărit spre Apus până în Dealul Frumușeilor, vecină…“
Și-au jucat ultima carte. Cartea iubirii. Care nu avea nevoie de școli înalte. Spre a o desăvârși. Era actul de dinaintea tragediei. Și cine ar fi crezut. Când totul se întâmpla atât de repede, de surprinzător.
Doar orologiul de acum aproape opt decenii mai bate cu lovituri grave. Ca un omagiu pentru liniștea lor.

Eli Gîlcescu

Un răspuns to “Pădurea interzisă”

  1. eli gîlcescu Says:

    Tita Ciprian

    Problema este ca majoritatea celor care-s oameni cinstiti, inca au naivitatea sa creada ca avem o Putere Judecatoreasca in Romania pentru romani. Poporul roman are o Putere Judectoreasca corupta in jur de 60-70/100, analfabeti juridici circa 30/100 si numai circa 10/100 ceea ce ar trebui sa fie un judecator. Instantele de judecata sunt pline de judecatoare moldovence cu facultati private de doi lei, judecatoare/avocate/etc. care s-au tras unele pe altele, sate intregi, si … au ajuns, notari, executori judecatoresti, avocati, dar cel mai grav, judecatoare. Moldovencele (si o parte oltence), avocate, au navalit in primarii unde au devenit amantele primarilor si multe incaseaza lunar in jur de 2 000 mii de euro in calitate de aparator in procesele in care primarii au furat pamanturile oamenilor, retrocedari. Acest tip de avocate, judecatoare, etc. nu si-au mai gasit loc pe centura capitalelor europene si au navalit pe centura justitiei si a administratie statului!

Lasă un comentariu